Bra att veta
Här har vi samlat information som kan vara bra att ha läst igenom innan du ansöker, men som framförallt är värdefull när du blivit antagen.
Studerandehandboken
Hästsportens folkhögskola är ansluten till Folkhögskolornas studeranderättsliga råd, FSR. Det innebär att vi värnar särskilt om kursdeltagares rättigheter och skyldigheter. Här kan du som deltagare på skolan läsa om policys och regler gällande din skolgång.
Ordnings- och säkerhetsföreskrifter via HRA
Föreskrifterna syftar till att minimera risken för skador på häst och människa i
samband med hästhållning och hantering av häst, utan att ge avkall på att hästens
välbefinnande sätts i centrum. Kunskap och gott omdöme kring hästen innebär att
man förstår och delvis kan förutse hästens reaktioner samt visar ordningssinne och en
god servicemedvetenhet. Arbetet med och kring hästen ska ske rationellt, effektivt,
ekonomiskt, ergonomiskt riktigt och med för uppgiften lämplig klädsel.
Studiestöd
När du studerar kan du få studiestöd från CSN, Centrala Studiestödsnämnden. Vad du kan få beror bland annat på hur gammal du är. Från och med höstterminen det år du fyller 20 kan du söka studiemedel. Till och med vårterminen det år du fyller 20 kan du få studiehjälp om du studerar på grundskole- eller gymnasienivå.
Studerandeförsäkring
Om olyckan skulle vara framme har Hästsportens folkhögskola en kollektiv olycksfallförsäkring hos Trygg Hansa för dig som deltagare. Försäkringen omfattar olycksskada som drabbar de försäkrade, deltagare på av Hästsportens folkhögskola arrangerade kurser. Handläggare av försäkringsskador är rektor på Hästsportens folkhögskola.
Om folkhögskolan
Skolformen Folkhögskola vänder sig till vuxna och är öppen för alla. Folkhögskolan utgår från dina kunskaper, erfarenheter, behov och drömmar.
Om folkhögskolans studeranderättsliga råd, FSR
En viktig del i utbildningen är att du är med och påverkar utbildningen. Samtal och diskussioner är viktiga och kursdeltagarna lär av varandra.